Αποστολέας Θέμα: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία  (Αναγνώστηκε 2145 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Ἀριστοκλῆς

 • Συντακτική Ομάδα
 • Ανώτατο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 5.184
  • Προφίλ
http://paganproud1.blogspot.gr/2014/10/43012014.html

Παράθεση
26 Οκτ 2014
Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ 4301/2014

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ 4301/2014

Ανακοίνωση 292/24.10.2014

Στις 7 Οκτωβρίου 2014 δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» ο νόμος 4301/2014 για την οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα και αναμένεται μόνον η διευκρινιστική εγκύκλιος του αρμόδιου Υπουργείου για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του.

Ο συγκεκριμένος νόμος, που απλώς διευρύνει την μεροληψία υπέρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας που κατοχύρωσε η δικτατορία Μεταξά, στο να συμπεριλάβει αυτή και τους Ρωμαιοκαθολικούς, τους Αγγλικανούς, τους Κόπτες, τους Αρμένιους, τους Ευαγγελιστές και τους Ασσύριους χριστιανούς, επ’ ουδενί αποτελεί ικανοποίηση του από τον Μάϊο του 2006 επίσημου δικού μας αιτήματος για καθιέρωση νομικού προσώπου Θρησκευτικής Ένωσης, αφού εδώ τίθενται από τον νομοθέτη σοβαρά εμπόδια στην απόκτηση της νομικής μορφής που υποτίθεται πως οργανώνει ο συγκεκριμένος νόμος. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η προσυπογραφή, δίκην ιδρυτών μάλιστα, της συστατικής πράξης του θρησκευτικού νομικού προσώπου από 300 τουλάχιστον πρόσωπα «μόνιμα εγκατεστημένα σε ορισμένη γεωγραφική περιοχή». Και αυτό, όταν ο νομοθέτης, προκειμένου να αποθαρρύνει την μέχρι πρότινος ανεξέλεγκτη ίδρυση πολιτικών κομμάτων, απαιτεί από το 2002 και μετά να προσυπογράφεται η δική τους συστατική πράξη από 200 μόνον πρόσωπα με μόνο κριτήριο να έχουν δικαίωμα ψήφου και μάλιστα ανεξαρτήτως τόπου διαμονής.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, ο φορέας της αυτοχθόνου και ιστορικά συνεχούς Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, είναι γνωστό (και δηλωθέν από το πρώτο κιόλας έτος της ύπαρξής του) ότι δεν αρκείται σε μία στενά νομική αναγνώρισή της Θρησκείας που εκπροσωπεί, αλλά διεκδικεί την θεσμική αναγνώρισή της, με νόμο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ως ζώσα μορφή της Εθνικής μας Παράδοσης, που θα χρήζει σεβασμού και προστασίας, σε ίσο βαθμό με την αντίστοιχη μνημειακή μορφή της Εθνικής μας Παράδοσης. Δεν θα αρνηθούμε όμως να εξασφαλίσουμε στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία την οποιαδήποτε ενδιάμεση νομική βελτίωση της θέσης της, μέχρι την επίτευξη του τελικού μας σκοπού.

Σε αυτό και μόνον το πλαίσιο, επιλέξαμε να κάνουμε τελικά χρήση του εκτρωματικού ουσιαστικά καινούργιου νόμου, και να διεκδικήσουμε την εγγραφή μας στο ειδικό δημόσιο βιβλίο Θρησκευτικών Νομικών Προσώπων. Ήδη οι νομικοί μας επεξεργάζονται τα δέοντα και σύντομα θα καλέσουμε όλους τους Έλληνες Εθνικούς της γεωγραφικής περιοχής που θα προσδιορισθεί, να προσέλθουν και να υπογράψουν την απαιτούμενη συστατική πράξη.

Έως τότε, συστήνουμε σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους που όντως ενδιαφέρονται για την βελτίωση της νομικής θέσης της αυτοχθόνου και ιστορικά συνεχούς Θρησκείας του έθνους των Ελλήνων, της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας όπως αυτή ορίστηκε να αυτοαποκαλείται ήδη από το 1730, να αναμένουν το εντός του τρέχοντος έτους κάλεσμά μας και να ανταποκριθούν σε αυτό, με πλήρη συνείδηση της τεράστιας ιστορικής και εθνικής ευθύνης όλων μας, που μαζί καλούμαστε, όπως έγραψε ο ποιητής, να υψώσουμε επάνω στους ώμους μας τον γκρεμισμένο Ναό των Ελλήνων.

Συστήνουμε σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους που όντως ενδιαφέρονται για την βελτίωση της νομικής θέσης της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, να αναμένουν με την πρέπουσα σύνεση και ευθύνη το κάλεσμά μας, μένοντας μακριά από τυχόν κινήσεις εντυπωσιασμού, τις οποίες ίσως επιχειρήσουν ανεύθυνα πρόσωπα ή παρέες, που ενδιαφέρονται για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τον ιερό τελικό μας στόχο, δηλαδή την πλήρη παλινόρθωση της συντεταγμένης, δομημένης, παραδεδομένης και με κυριαρχικό δικαίωμα Θρησκείας μας.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι σύμφωνα με τον πιο πάνω νόμο, κάποιος «δεν μπορεί να συμμετέχει ταυτόχρονα σε άλλο θρησκευτικό νομικό πρόσωπο της αυτής ή άλλης θρησκείας ή δόγματος». Το οποίο σημαίνει, ότι χρειάζεται οξύνοια και πολύ καλό κριτήριο για το τι θα επιλέξει ο καθένας να στηρίξει με την μοναδική υπογραφή του.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ   Θαλῆς ᾠήθη πάντα πλήρη θεῶν εἶναι.

Αποσυνδεδεμένος Ἀριστοκλῆς

 • Συντακτική Ομάδα
 • Ανώτατο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 5.184
  • Προφίλ
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #1 στις: 27 Οκτώβριος 2014, 12:26:11 »
http://thiseas.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο στὸν ἄνω σύνδεσμο.

Παράθεση
Η Συσπείρωση είναι ο μονόδρομος της Ευθύνης

Αριθμός Ανακοίνωσης: 023/27-10-"2014"
Η Συσπείρωση είναι ο μονόδρομος της Ευθύνης
(Περί του Νόμου αναγνώρισης θρησκευμάτων)

Από την 17η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, όταν χωρίς να έχει υπάρξει η οποιαδήποτε υπόνοια δημοσίως από την πλευρά των κρατικών αρχών για την ετοιμασία κάποιου νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά στη νομοθετική ρύθμιση των εν Ελλάδι θρησκευμάτων,

ο Οίκος του Θύρσου ξεκίνησε συντεταγμένα και αυτοβούλως μία νέα προσπάθεια ως προς την κατεύθυνση της Θεσμικής αναγνώρισης της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας αποστέλλοντας τις ανάλογες αιτήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά και επικοινωνώντας και με άλλους θεσμικούς φορείς και πρόσωπα που έμμεσα ή άμεσα μπορούσαν να επηρεάσουν
ως προς τον αντικειμενικό μας Σκοπό.
Όπως αναφέραμε και στην τότε ανακοίνωσή μας:
«Οι ενέργειές μας, έρχονται να προστεθούν σε όλες τις έως σήμερα επίσημες και δημόσια κατατεθειμένες αιτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με σκοπό ή παραλλήλως και ενεργώντας προς αυτόν, για νομική αποκατάσταση της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας».
Θαλῆς ᾠήθη πάντα πλήρη θεῶν εἶναι.

Αποσυνδεδεμένος Λυκόφρων

 • Διαχειριστής
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 6.563
  • Προφίλ
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #2 στις: 22 Δεκέμβριος 2014, 10:44:53 »
Το ΥΣΕΕ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία συλλογής υπογραφών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε χτες στο Facebook, το Φιλοσοφικό Αθήναιον «Εκατηβόλος» θα παραμείνει ανοικτό τρεις ημέρες ακόμα για συλλογή υπογραφών.

Παράθεση
Ανακοινώνεται στους φίλους που δεν πρόλαβαν να υπογράψουν για την απόκτηση νομικής προσωπικότητας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και ζητάνε προσωπικά ραντεβού ότι θα κρατήσουμε ανοικτή την αίθουσα του "Εκατηβόλου" (Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος, Αθήνα) από 7 έως 9 μμ τα ακόλουθα 3 βράδυα:
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου
Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, και
Τετάρτη 7 Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται φωτοτυπία των δύο όψεων της ταυτότητας και ένα αποδεικτικό κατοικίας (λογαρισμός ΔΕΚΟ, εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση διαμονής).
Η διαδικασία υπογραφών στην περιφέρεια, εξακολουθεί κανονικά, μέχρι το τέλος του έτους.
Ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες πολλές ευτυχείς επιστροφές του Ηρακλέους - Διονύσου - Ηλίου.
Καλό Ηλοστάσιο.

Αποσυνδεδεμένος Μιλτιάδης

 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1.263
  • Προφίλ
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #3 στις: 22 Δεκέμβριος 2014, 10:57:51 »
λυπαμαι που ειμαι μακρια :(
θα εγγραφω μολις επιστρεψω στην ελλαδα
Η θύμηση μού έφαγε τη μνήμη.

Αποσυνδεδεμένος Λυκόφρων

 • Διαχειριστής
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 6.563
  • Προφίλ
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #4 στις: 22 Δεκέμβριος 2014, 11:25:12 »
Να συμπληρώσω πως θα υπάρξουν κι άλλες πρωτοβουλίες, από άλλες ομάδες. Μόλις ανακοινωθεί κάτι επίσημα, θα το αναρτήσω.

Αποσυνδεδεμένος Ἀριστοκλῆς

 • Συντακτική Ομάδα
 • Ανώτατο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 5.184
  • Προφίλ
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #5 στις: 22 Δεκέμβριος 2014, 14:13:57 »
http://www.ysee.gr/index.php?type=deltia_typou&f=295

Παράθεση
Ανακοίνωση 295/06.12.2014

Οι νομικοί μας ολοκλήρωσαν την σύνταξη της ιδρυτικής πράξης και κανονισμού του Θρησκευτικού Νομικού Προσώπου «Ελληνική Εθνική Θρησκεία   - Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών» και από σήμερα μπορούμε όλοι να στηρίξουμε με την υπογραφή μας την αίτηση προς τα Ελληνικά δικαστήρια για την αναγνώρισή του.

Σκοπός μας δεν είναι η συγκέντρωση μόνον 300 υπογραφών γεωγραφικά εντοπισμένων στην Στερεά Ελλάδα, όπου και δηλώνεται η έδρα του υπό έγκριση Θρησκευτικού Νομικού Προσώπου, αλλά τουλάχιστον 1.800 υπογραφών, ώστε να υπάρχει δυνατότητα επίσημης παρουσίας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες της πατρίδας μας, παντού όπου υπάρχουν Έλληνες Εθνικοί. Ήλθε η ώρα λοιπόν να πράξουμε όλοι το καθήκον μας απέναντι στην Ιστορία, απέναντι στους προγόνους μας, απέναντι στο έθνος μας, απέναντι στους Θεούς μας.

Οι Συνέλληνες των Αθηνών μπορούν να υπογράφουν στο Φιλοσοφικό Αθήναιο «Εκατηβόλος» από την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου (εξαιρουμένης της 13 Δεκεμβρίου), από τις 19.00 έως τις 21.00. Οι της λοιπής Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου, μπορούν να έρχονται σε επαφή μαζί μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  ysee@ysee.gr για να κανονίζεται ο τρόπος και χρόνος που θα υπογράψουν.

Αντίστοιχα, οι Συνέλληνες της Θεσσαλίας μπορούν να έρχονται σε επαφή μαζί μας στο τηλ. 6974201216, της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας στο  e-mail  makysee@gmail.com, της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο στο  e-mail  xrhsp@yahoo.com, της Ηπείρου και των Επτανήσων στο στο  e-mail  epapamic@cc.uoi.gr και των νήσων Αιγαίου και Κρήτης στο στο  e-mail  evangeloshellaself@gmail.com ή στο τηλ. 6932502522.

Εκτός της υπογραφής, απαιτείται και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητος και ένα αποδεικτικό κατοικίας (ένα αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ, ή ένα αντίγραφο του σημείου του εκκαθαριστικού Εφορίας όπου φαίνεται η διεύθυνση, ή ένα πιστοποιητικό μονίμου κατοικίας).

H ιστορική ώρα ήρθε λοιπόν. Να τιμήσουμε τους εαυτούς μας ως συνειδητά μέλη ενός αρχαιότατου έθνους, του οποίου η ιδιαίτερη εθνική, θρησκεία έχει αδιάλειπτη συνέχεια μέχρι σήμερα, ακόμα και μέσα από σκοτεινούς καιρούς που η απλή και μόνον επίκληση της Ελληνικότητας επέφερε την ποινή του θανάτου. Εμπρός, όλοι μαζί να υψώσουμε τώρα στους δικούς μας ώμους τον γκρεμισμένο Ναό των Ελλήνων.

Θα το πετύχουμε!

   ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ
Θαλῆς ᾠήθη πάντα πλήρη θεῶν εἶναι.

Αποσυνδεδεμένος Μιλτιάδης

 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1.263
  • Προφίλ
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #6 στις: 22 Δεκέμβριος 2014, 14:24:41 »
στη Λαρισα τι υπαρχει?
ξερει κανεις?
Η θύμηση μού έφαγε τη μνήμη.

Αποσυνδεδεμένος Ἀριστοκλῆς

 • Συντακτική Ομάδα
 • Ανώτατο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 5.184
  • Προφίλ
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #7 στις: 22 Δεκέμβριος 2014, 14:39:44 »
Παράθεση
Αντίστοιχα, οι Συνέλληνες της Θεσσαλίας μπορούν να έρχονται σε επαφή μαζί μας στο τηλ. 6974201216,
Θαλῆς ᾠήθη πάντα πλήρη θεῶν εἶναι.

Αποσυνδεδεμένος Μιλτιάδης

 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1.263
  • Προφίλ
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #8 στις: 22 Δεκέμβριος 2014, 15:05:18 »
ευχαριστω πολυ Αριστοκλες, δεν ξερω πως, αλλα μου διεφυγε εντελως ???. τωρα που το εγραψες εσυ το ειδα κα παραπανω :D
Η θύμηση μού έφαγε τη μνήμη.

Αποσυνδεδεμένος Λυκόφρων

 • Διαχειριστής
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 6.563
  • Προφίλ
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #9 στις: 17 Μάρτιος 2015, 13:00:37 »
Έχουμε το αντίστοιχο κάλεσμα από τη Λατρευτική Κοινότητα Λάβρυς:

http://www.labrys.gr/religion/

Παράθεση
Η Λατρευτική κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ έχει προχωρήσει στην σύνταξη των αναγκαίων δικαιολογητικών που ορίζει ο νόμος και αρχίζει η διαδικασία υπογραφής των ενδιαφερομένων μελών.

Καλείστε να παρευρεθείτε στη πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση το Σάββατο 7/3 και ώρα 13:30 - 15:00 μμ στην Αίθουσα «Παλαίχθων», στην οδό Παλλάδος 24 - 26, εντός της στοάς στόν δεύτερο όροφο, επί της πλατείας Ψυρρή πλησίον του σταθμου ΗΣΑΠ καί Μετρό (Μοναστηράκι).

Θα γίνει ενημέρωση για την Νομική Μορφή της Θρησκευτικής Κοινότητας ΛΑΒΡΥΣ και θα αρχίσει η συλλογή υπογραφών, όσοι / ες ενδιαφέρεστε θα πρέπει να έχετε μαζί σας

- φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου

- φωτοτυπία ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ/Παρόχου κτλ. που θα αναγράφεται το όνομά σας και διεύθυνση)
ή εκκαθαριστικό εφορίας (που θα αναγράφεται το όνομά σας και διεύθυνση)
ή δήλωση μόνιμης κατοικίας από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε τα 6944-734159 & 6944-554445 και να στείλετε μήνυμα στην ηλ. διεύθυνση της ΛΑΒΡΥΣ info @ labrys . gr


Σημείωση 1: το καταστατικό θα είναι στη διαθεσή σας να το διαβάσετε πριν υπογράψετε.

Σημείωση 2: σε πρώτη φάση καλούμε τους φίλους και φίλες που διαμένουν μόνιμα σε κάποιο νομό της Στερεάς Ελλάδας.

Σημείωση 3: όσοι / ες δεν μπορέσετε να παρευρεθείτε στην συνάντηση της 7ης Μαρτίου,
θα μπορείτε να ενημερωθείτε / διαβάσετε το καταστατικό / υπογράψετε, στις ακόλουθες ημερομηνίες:
- Κυριακή 15/3 και ώρα 12:00 μμ στο Ηρώο Μουσαίου (Φιλοπάππου) μετά την τελετή της ΛΑΒΡΥΣ
- Κυριακή 29/3 και ώρες 11:00 - 14:00 μμ στην αίθουσα «Παλαίχθων» (οδό Παλλάδος 24 - 26, Ψυρρή)
- Κυριακή 5/4 και ώρα 12:00 μμ στο Ηρώο Μουσαίου (Φιλοπάππου) μετά την τελετή της ΛΑΒΡΥΣ
 

Εδώ και πολλά χρόνια η Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ σύμφωνα με τους σκοπούς της, δρα για την διατήρηση, ανάδειξη και βιωματική προσέγγιση της Ελληνικής (πολυθεϊστικής) Παράδοσης μέσω δημόσιων θρησκευτικών τελεσμάτων, δρωμένων, διαλέξεων, δημοσιεύσεων, εκδόσεων και άλλων μορφών δράσης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη, πως παρότι η Ελληνική Θρησκεία δεν τυγχάνει ακόμη νομικής «αναγνώρισης» από το Ελληνικό κράτος, το γεγονός αυτό δεν αποτρέπει τους συνειδητοποιημένους Έλληνες λατρευτές από το να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στην εποχή μας, τόσο δημόσια όσο και στον οίκο τους, όπως αυτά έχουν καθιερωθεί από την Παράδοσή μας. Ωστόσο η νομική αναγνώριση της Ελληνικής Θρησκείας η οποία θα επιτρέψει μεγαλύτερες ελευθερίες και δικαιώματα στους Έλληνες πολυθεϊστές αποτελεί ένα πάγιο αίτημα και τομέα εργασίας της κοινότητας.

Συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις, και θεωρώντας πως η μεγαλύτερη το δυνατόν εκπροσώπηση και στην υπό συγκρότηση νομική μορφή είναι κάτι θετικό, η Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ ενημερώνει πως εργάστηκε προς την κατεύθυνση αυτή ώστε να υπαχθεί στο νέο νομικό καθεστώς και πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με τον ουσιαστικό και σεβαστικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί τόσα χρόνια, ώστε να κερδηθεί μια ακόμα μάχη για την Ελληνική Θρησκεία.

 Σημειώνουμε ότι μια παράμετρος της ίδρυσης του εν λόγω νομικού προσώπου σύμφωνα με τον νόμο, είναι η ύπαρξη συγκεκριμένου αριθμού συμμετεχόντων σε μια γεωγραφική περιοχή και ότι τα μέλη δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε άλλο θρησκευτικό νομικό πρόσωπο. ( Άρθρο 2 «Για να συσταθεί θρησκευτικό νομικό πρόσωπο χρειάζονται τριακόσια τουλάχιστον πρόσωπα...». και Άρθρο 3 «...με τις υπογραφές των μελών του και με ημεροχρονολογία. Το μέλος δεν μπορεί να συμμετέχει ταυτόχρονα σε άλλο θρησκευτικό νομικό πρόσωπο, της αυτής ή άλλης θρησκείας ή δόγματος»).

Αποσυνδεδεμένος Αταλάντη

 • Διαχειριστής
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 7.986
  • Προφίλ
  • @ithaca
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #10 στις: 03 Αύγουστος 2015, 17:57:54 »
Παράθεση
Με μια οργισμένη ανακοίνωση το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), ο κύριος φορέας εκπροσώπησης της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, στην οποία εθνική μας θρησκεία μετέχουν «ανεπίσημα» περίπου στο μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες, καταγγέλλει το Πρωτοδικείο που απέρριψε την αίτηση για να αποκτήσει επιτέλους η γνήσια Ελληνική Θρησκεία νομικό πρόσωπο θρησκευτικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για μια προκλητική και αναχρονιστική απόφαση η οποία όχι μόνο παραβιάζει την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα ανεξιθρησκία (ή θρησκευτική ελευθερία εάν προτιμάτε) αλλά και απαγορεύει σε μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες να έχουν ως κανονικά αναγνωρισμένη θρησκεία τους τη γνήσια ελληνική.

Το Πρωτοδικείο, ως άλλη Ιερά Εξέταση, προσβάλλει την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, πρωτίστως όμως προσβάλλει τους Έλληνες. Αυτή η Δικαιοσύνη δεν είναι ελληνική, είναι δικαιοσύνη αντάξια μιας ταλιμπανικής θεοκρατίας, ντροπή για τον δυτικό πολιτισμό, για όλον τον πολιτισμένο κόσμο.
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΥΣΕΕ:

    Για μία ακόμη φορά, το «Ελληνικό» Κράτος απέδειξε ότι δεν έχει αποβάλει τα βυζαντινά και μεσαιωνικά «χούγια» του, και, αδυνατώντας να τιμήσει με αξιοπρέπεια τους δικούς του νόμους (επί του προκειμένου τον ν. 4301/2014), απέρριψε μέσω του Πρωτοδικείου του την υπογραμμένη από εκατοντάδες Έλληνες Εθνικούς αίτηση για να αποκτήσει επιτέλους νομικό πρόσωπο θρησκευτικού χαρακτήρα η προαιώνια, αυτόχθων και, παρά τους απηνείς διωγμούς από τον Χριστιανισμό, ιστορικά συνεχής έως τις ημέρες μας Ελληνική Εθνική Θρησκεία.

    Το πρόσχημα για αυτή την απόρριψη προσβάλλει ευθέως την νοημοσύνη και την ιστορική γνώση του μέσου μορφωμένου ανθρώπου: οι θρησκευτικοί όροι «Ελληνική Εθνική» και «Έλληνες Εθνικοί» προκαλούν, λέει, σύγχυση στο κοινό!

    Σε ποιο κοινό; Στο κοινό, που με δική του αποκλειστική ευθύνη το συγκεκριμένο Κράτος με την απροκάλυπτα κατηχητικού χαρακτήρα «παιδεία» του, το έχει αφήσει σε πλήρη μεσάνυχτα σχετικά με την Θρησκεία μας;

    Σχετικά με την Θρησκεία που πολλούς αιώνες πριν την ίδρυση του Χριστιανισμού, αλλά ακόμα και σήμερα, είχαν και εξακολουθούν να έχουν παλιά όλοι και σήμερα κάποιοι από τους Έλληνες, και βεβαίως αυτή δεν είναι ούτε «ειδωλολατρική», ούτε «παγανιστική», ούτε «δωδεκαθεϊστική».

    Η παραδεδομένη Θρησκεία μας, καθιερώθηκε να αυτοπροσδιορίζεται ως «Ελληνική Εθνική» στην Τεργέστη το 1730. Έως τότε λεγόταν σκέτα «Ελληνισμός».

    Ο αυτοπροσδιορισμός της συνεπώς ως «Ελληνικής Εθνικής» έγινε ΠΡΙΝ την εμφάνιση της πολιτικής και νεωτερίστικης σημασίας της λέξεως «έθνος», που καθιέρωσε η Γαλλική Επανάσταση («la nation») και βεβαίως ΠΡΙΝ την ίδρυση του «Ελληνικού» Κράτους.

    Αν όμως είναι απλώς κωμικό το πρόσχημα της «σύγχυσης» (κάτι σαν να ζητάει ένας άθεος που ονομάζεται Χρήστος να μη λέγεται Χριστιανισμός ο Χριστιανισμός ή σαν να μην επιτρέπεται στον «Εθνικό Πειραιώς» να λέγεται έτσι για να μην προκαλείται «σύγχυση» πως είναι επίσημη ομάδα του κράτους), είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η απρόσμενη πολιτική και νεωτερίστικη ανάγνωση των αμιγώς θρησκευτικών όρων «Εθνική» / «Εθνικός» της ονομασίας μας.

    Κατανοούμε βεβαίως πως η συγκεκριμένη ανάγνωση έγινε προφανώς αναγκαστικά, προκειμένου να ακολουθήσει η επίκληση της υποτιθέμενης «σύγχυσης».

    Όμως αυτό δεν αίρει το επικίνδυνο αυτής, καθώς το «απλό» πρόβλημα της στερήσεως του πρώτου και βασικού δικαιώματός μας να υπάρχουμε μέσα στην ίδια μας την πατρίδα, μεταφέρθηκε σε λάθος πλαίσια, εντελώς άσχετα προς μία υπόθεση που είναι και παραμένει, το επαναλαμβάνουμε αυτό, καθαρά θρησκευτική.

    Μεταφέρθηκε σε πλαίσια που θα αποδειχθούν πολύ δυσάρεστα γι’ αυτό το ίδιο το «Ελληνικό» Κράτος, εάν δεν φροντίσει να έλξει γρήγορα – γρήγορα το ζήτημά μας έξω από αυτά.

    Βεβαίως, ως συγκροτημένοι, νουνεχείς άνθρωποι, και πάνω από όλα πατριώτες, εμείς οι Έλληνες Εθνικοί δεν θα πυροδοτούσαμε ποτέ μια τέτοια ανωμαλία.

    Η «Ελληνική Εθνική Θρησκεία» πηγαίνει λοιπόν απλώς στο Εφετείο την υπόθεση της αναγνωρίσεώς της ως θρησκευτικό νομικό πρόσωπο κατά τον ν. 4301/2014 του οποίου πληροί ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις και γαλήνια αναμένει από το «Ελληνικό» Κράτος να τιμήσει, αυτή την φορά τουλάχιστον, τους δικούς του νόμους.

    Ειδικά όταν αυτό το ίδιο, επειδή ακριβώς της στερεί έως τώρα το θρησκευτικό νομικό πρόσωπο, την έχει τα τελευταία χρόνια υποχρεώσει μέσω άλλου Υπουργείου του, άδικα και παράλογα και παρά τις αρκετές έγγραφες διαμαρτυρίες της, σε καταβολή πολλών χιλιάδων ευρώ ως (άκουσον, άκουσον!) «τέλος επιτηδεύματος».

    Καλούμε όλους τους Συνέλληνες, όλους τους Έλληνες Εθνικούς, σε αυξημένη συσπείρωση γύρω από τον επίσημο φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και σε επίσης αυξημένη εγρήγορση.

    Αγνοώντας το πρόσθετο κόστος σε ενέργεια και χρήμα, εμείς θα τιμήσουμε στο έπακρο το κάλεσμα των Θεών μας και των ψυχών των προγόνων μας, μέσα σε αυτή την άδικη, κουραστική και ψυχοφθόρα διαδικασία. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

    Θα δικαιωθούμε!


http://www.tribune.gr/religion/news/article/160330/ellada-chora-talimpan-to-protodikio-den-anagnorise-tin-ethniki-mas-thriskia.html

Το επιχείρημα της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι πολύ εύστοχο!

Αποσυνδεδεμένος Λυκόφρων

 • Διαχειριστής
 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 6.563
  • Προφίλ
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #11 στις: 18 Αύγουστος 2015, 11:00:34 »
Πράγματι, είναι πολύ εύστοχο το επιχείρημα. Και κατάφωρη αδικία η απόρριψη της αίτησης. Ελπίζω κι εύχομαι να ανατραπεί η απόφαση και να αναγνωριστεί το ΥΣΕΕ που το αξίζει και το δικαιούται με το παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος eidimon

 • Περίοικος
 • ***
 • Μηνύματα: 347
  • Προφίλ
Απ: Ὑποστηρίξτε τὴν Ἑλληνικὴ Ἐθνικὴ Θρησκεία
« Απάντηση #12 στις: 20 Αύγουστος 2015, 10:45:30 »
Πράγματι, είναι πολύ εύστοχο το επιχείρημα. Και κατάφωρη αδικία η απόρριψη της αίτησης. Ελπίζω κι εύχομαι να ανατραπεί η απόφαση και να αναγνωριστεί το ΥΣΕΕ που το αξίζει και το δικαιούται με το παραπάνω.
Κι όμως και σύγχυση προκαλεί το να αυτοαποκαλείται κάποιος "Έλλην Εθνικός" (αφού μάλλον στην Εθνική Ελλάδος κι όχι σε θρήσκευμα παραπέμπει) και επίσης απουσιάζουν αποδείξεις ιστορική συνέχειας. Η αναβίωση δεν είναι ιστορική συνέχεια.