Αποστολέας Θέμα: Εορτασμός Αδώνιων  (Αναγνώστηκε 605 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Πανδίων

  • Περίοικος
  • ***
  • Μηνύματα: 306
    • Προφίλ
    • Μέγας Ενιαυτός
Εορτασμός Αδώνιων
« στις: 09 Απρίλιος 2012, 11:58:08 »
Για όσους δεν ενημερώθηκαν και συγγνώμη που άργησα να ενημερώσω αλλά κάποια στιγμή δεν μπορούσα να μπω στην σελίδα και μετά ξεχάστηκα, σε δύο ημέρες έχουμε για δεύτερη χρονιά την τέλεση των Αδωνίων μέσω ενώς δρωμένου και φυσικά είστε όλοι καλεσμένοι

http://labrysgr.blogspot.co.uk/2012/04/11.html

O τελεστικός θίασος «Διόνυσος Ελευθερεύς» και η λατρευτική κοινότητα «ΛΑΒΡΥΣ» σας προσκαλούν στην τέλεση των Αδωνίων, την Τετάρτη 11 Απριλίου στις 8.00μ.μ. στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του δήμου Αγ. Αναργύρων «ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ», Αγίας Παρασκευής 40 (1ος όροφος).


Τα Αδώνια είναι ένα τελετουργικό δρώμενο σε ανάμνηση του θανάτου και της ανάστασης του Άδωνη, οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη της αρχαιότητας.
Το τελετουργικό χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο που ονομάζεται «αφανισμός» και είναι πένθιμο, όπου θα επιτελεστεί η τελετουργική κήδευση του αγάλματος του Αδώνιδος, ο τελετουργικός θρήνος και ο καθιερωμένος επιτάφιος χορός.
Το δεύτερο μέρος είναι χαρμόσυνο και ενθουσιαστικό και ονομάζεται «Εύρεσις» στο οποίο θα επιτελεστεί η εκ του Άδου αποθεωτική πορεία του Αδώνιδος.
Μετά το πέρας του τελέσματος θα ακολουθήσει η απαραίτητη για τα ελληνικά ήθη και έθη ευωχία που θα συνδυαστεί με εδέσματα και διονυσιακό οίνο.


Χρήσιμες επισημάνσεις:
·         Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν προσφορές εδεσμάτων ή και οίνου που θα διαμοιραστούν κατά την ευωχία.
·         Από την στιγμή που θα εισέλθουμε εντός του χώρου, θα πρέπει να συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση της ανάλογης ατμόσφαιρας που αρμόζει σε ένα ταφικό τέλεσμα. Η τήρηση σιγής και ηρεμίας είναι απαραίτητη. Η απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων θεωρείται επιβεβλημένη.
·         Τέλος επισημαίνουμε ότι η ώρα προσελεύσεως θα πρέπει να είναι ακριβής, αν ωστόσο για οποιοδήποτε λόγο κάποιος καθυστερήσει παρακαλούμε θερμά να προσέλθει ιδιαιτέρως ησύχως για να μην διαταραχθεί το διαμορφωμένο κλίμα.


Οδηγίες προσέλευσης
ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ “ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ” , ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 40 - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΑΘΗΝΑ (στην αίθουσα του 1ου ορόφου)


ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ Γ10 ΑΝΑΚΑΣΑ - ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΠΛ. ΒΑΘΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
http://www.oasa.gr/xpmap.php?id=pc10


Συνδυασμός ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ - ΟΑΣΑ  ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗ (από το σταθμό Αττική διέρχεται το λεωφορείο Γ10)   
"on the earth, all over it, a darkening of the world is happening: the flight of the gods, the destruction of the earth, the reduction of human beings to a mass, the preeminence of the mediocre"