processSite Logo

Ρητά

τοῖς μὲν νόμοις παλαιοῖς χρῶ, τοῖς δὲ ὄψοις προσφάτοις
Περίανδρος Κυψέλου Κορίνθιος

Γρήγορη αναζήτηση

Εντός ζώνης απόλυτης προστασίας ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 16:58

Το «πράσινο φως» στον καθορισμό ζωνών απόλυτης προστασίας (Ζώνες Α) στον αρχαιολογικό χώρο της Βουλιαγμένης, που οριοθετήθηκε μόλις τον περασμένο μήνα με ΦΕΚ, έδωσε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).
Πρόκειται για περιοχές ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας, όπως ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, καθώς και άλλα μνημεία, κάποια από τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστήρ Παλλάς».
Συγκεκριμένα, την απόλυτη προστασία της πολιτείας αποκτούν - εκτός από τον δωρικό ναό που χτίστηκε τον 6ο αι. π.Χ. σε ιδανική θέση ώστε να είναι ορατός και από τους δύο κόλπους (δυτικό και ανατολικό) - τα παρακείμενα μνημεία του Βωμού της Αρτέμιδος, της αρχαίας δεξαμενής και της Ιερατικής Οικίας, όπου διέμεναν οι ιερείς του περίφημου ιερού. Με Ζώνες Α προστασίας περιβάλλονται, επίσης, οι θέσεις με τα κατάλοιπα των οικισμών της πρωτοελλαδικής και της ελληνιστικής εποχής, που εντοπίστηκαν στο ύψωμα νοτιανατολικά του Λαιμού, καθώς και ο λεγόμενος βορειοδυτικός πύργος, στον λόφο του ορφανοτροφείου.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

 
Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 16:32

Το σωματείο «Διάζωμα» πραγματοποίησε σήμερα παρουσίαση της μελέτης που εκπόνησε για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, η οποία ολοκληρώθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και ύστερα από έναν χρόνο εντατικών ερευνών και επιστημονικής τεκμηρίωσης, το «Διάζωμα» ολοκλήρωσε τη σχετική μελέτη και τη διαβίβασε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο την ενέκρινε μετ’ επαίνων, στις 15 Οκτωβρίου, ανοίγοντας το δρόμο για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης και την αναβίωση του αρχέγονου ρόλου του ως τόπου συνάντησης και φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας μνημείο


Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης χρονολογείται από τον 2ο αιώνα π.Χ. και υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα στην Ελλάδα, το οποίο ο αρχαίος έλληνας ιστορικός και περιηγητής Παυσανίας χαρακτηρίζει ως «το θέατρον, λίθου λευκού, θέας άξιον». Παρά το γεγονός ότι το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης υπέστη σοβαρές φθορές από τις επιδρομές ξένων φυλών κατά την αρχαιότητα και τις κακότεχνες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο κατά τον 19ο αιώνα, εξακολουθεί να αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας μνημείο.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

 
Αρχαιολογικός χώρος κηρύσσονται τα Μέγαρα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 18:05

Σε αρχαιολογικό χώρο, έκτασης περίπου 40.000 στρεμμάτων, κηρύσσονται τα Μέγαρα και η ευρύτερη περιοχή τους, έπειτα από ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).
Το ΚΑΣ έλαβε υπόψη του όλα τα αρχαιολογικά δεδομένα, όπως παρουσιάστηκαν λεπτομερώς μέσα από την πρόταση της Γ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται κηρύξεις παλιών και νέων θέσεων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως τα δύο λιμάνια της αρχαίας πόλης, οι Παγές στον Κορινθιακό και η Νισαία, σημερινή Πάχη, στον Σαρωνικό Κόλπο.

...

Ξεχωριστό μνημείο

Η Κρήνη του Θεαγένους, που ανακαλύφθηκε στην πόλη των Μεγάρων και αποδίδεται στον περίφημο μεγαρίτη αρχιτέκτονα Ευπαλίνο, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα κτίσματα υδροδότησης του 5ου αι. π.Χ.. Το ξεχωριστό μνημείο καθώς και τα πολυάριθμα τεχνικά υδρευτικά έργα που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της περιοχής, ίσως, εξηγούν γιατί η πόλη «δεν έμεινε ποτέ χωρίς νερό», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στο Συμβούλιο.
Οι δύο λόφοι της πόλης, όπου βρίσκονταν οι ακροπόλεις της Αλκάθου και της Καρίας, βρίθουν από αρχαίο δομικό υλικό, εντοιχισμένο συχνά σε ναούς της υστεροβυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου, ενώ στον λόφο της Καρίας σώζεται το λαξευμένο στον βράχο σπήλαιο Μουρμούνη, που ήταν ιερό της θεάς Δήμητρας.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Βεβαίως δὲν γινόταν νὰ λείψῃ καὶ ἡ γελοιότητα τῆς ἐξισώσεως Ἀκροπόλεων μὲ δομικὸ ὐλικὸ γιὰ χριστιανικοὺς ναούς. Κατά τ'ἄλλα τὴν Ὑστεροβυζαντινὴ Περίοδο ἢ ἀλλιῶς ἐπὶ Παλαιολόγων εἴχαμε στροφὴ πρὸς τὴν ἀρχαιότητα. Οἱ καταπιεσμένοι κατὰ τ'ἄλλα χριστιανοὶ συνέχιζαν νὰ καταστρέφουν τὰ Ἑλληνικὰ Μνημεῖα γιὰ νὰ φτιάχνουν τοὺς ναούς τους κατὰ τὴν Ὀθωμανικὴ ἢ Μεταβυζαντινὴ Περίοδο.

Ἡ λεγομένη στροφὴ πρὸς τὴν Ἀρχαιότητα ἢ πρὸς τὴν Πραγματικὴ Ἑλλάδα ἦταν ἡ ἀδυναμία τῆς Ρωμανικῆς Διοικήσεως καὶ τῆς Ἐκκλησίας νὰ καταπιέσῃ τοὺς Ἕλληνες τὸ ἴδιο ἀποτελεσματικά, ὅπως παλαιότερα.


Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 18:18
 
Ὁ Τρόπος τῆς Παγκόσμιας Κακίας! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2013 01:32

Πιστεύει κάποιος ὅτι θὰ ἐπιλυθεῖ τὸ ὄντως σοβαρὸ πρόβλημα μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο;

Λύθηκε ἔτσι τὸ πρόβλημα τῶν ναρκωτικῶν, μὲ τὸ ὁποῖο ἡ πορνεία εἶναι πολλὲς φορὲς ἀλληλένδετη; Μάλιστα αὐτοὶ ποὺ ζητοῦν ἀποποινικοποίησι τῆς χρήσεως ναρκωτικῶν, θέλουν ποινικοποίησι τῆς συνευρέσεως!

Βεβαίως ὑπάρχει τὸ ἰδανικὸ τῆς Σπάρτης! Στὴν ὁποία παρ'ὅλες τὶς διαστρεβλώσεις ἡ Ἀφροδίτη καὶ ὁ Ἔρως ἦταν θεοὶ καὶ ὄχι κακοὶ δαίμονες! Μία ἐποχή, ὅπου δὲν μισοῦσαν αὐτὴν τὴν ζωὴ καὶ οὔτε ἔψαχναν Μεσσίες, οὔτε αὐτοχριζόντουσαν τέτοιοι.

Τὰ ταξίδια πρὸς τὴν Ταϋλάνδη γιὰ παράδειγμα θὰ ποινικοποιηθοῦν, ὅπως κάνει τὸ Ἰράν;

Προφανῶς οἱ ζάμπλουτοι ὅπως ὁ Σόρος, ὁ Μέρντοχ καὶ ἄλλοι λιγότερο γνωστοί, ἐξαιροῦνται ὅταν παντρεύονται γυναῖκες μισὸν αἰῶνα νεώτερες, ἀφοῦ τοὺς ἐρωτεύονται γιὰ τὴν ἀγαθότητα τοῦ χαρακτῆρός τους.

Ἀφορμὴ στάθηκε ἡ παρακάτω εἰδησι, τμῆμα τῆς ὁποίας παρατίθεται παρακάτω, ἐν ᾧ ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Αδίκημα θα θεωρείται στη Γαλλία η ερωτική συνεύρεση με ιερόδουλες, αν εγκριθεί το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το σχετικό άρθρο ορίζει την επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ και το διπλάσιο (3.000 ευρώ) εάν υποπέσει κάποιος ξανά στο ίδιο αδίκημα. Παράλληλα οι παραβάτες θα αναγκάζονται να παρακολουθήσουν σεμινάριο ευαισθητοποίησης, παρόμοιο με εκείνο για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ που παρακολουθούν όσοι συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει αρκετές πιθανότητες να υπερψηφιστεί, περιέχει περισσότερα από 20 άρθρα, τα οποία αφορούν στην εξάρθρωση ξένων δικτύων εκμετάλλευσης γυναικών αλλά και στην παροχή βοήθειας προς ιερόδουλες που επιθυμούν να σταματήσουν το επάγγελμα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2013 01:35
 
Δεν τον έγραφαν «Δημήτρη» γιατί δεν άλλαξε θρησκεία... PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2013 18:32

Λευκωσία: Την άρνηση της Επαρχιακής Διοίκησης Κερύνειας να τον αποδεχτεί ως «Δημήτρη» αντιμετώπισε Τουρκοκύπριος, ο οποίος ζει μόνιμα στο Λονδίνο. Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε και προχώρησε σε ένορκο δήλωση αλλάζοντας το όνομα του από τουρκικό σε ελληνικό. Μάλιστα αιτία για την άρνηση της Επαρχιακής Διοίκησης να του εκδώσει το σχετικό πιστοποιητικό γεννήσεως ήταν το γεγονός ότι δεν είναι χριστιανός. Αποτέλεσμα ήταν ο Τουρκοκύπριος να καταφύγει στην Αρχή κατά των Διακρίσεων ζητώντας βοήθεια. Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Αρχής, ο Τουρκοκύπριος από το 2008 αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε «Δημήτρης Αλεξίου» και «στο πλαίσιο αυτό, έκανε σχετική ένορκο δήλωση και, όπως ανέφερε, από το 2009 όλα τα επίσημα έγγραφά του στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρουν το νέο του όνομα». Επίσης τον Αύγουστο του 2010 έκανε ένορκη δήλωση για αλλαγή του ονόματός του και ενώπιον κυπριακού δικαστηρίου. 

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Ὅσο μένουμε Ῥωμῃοί, δὲν θὰ δοῦμε προκοπή.

 
25 φορὲς τὴν περιουσία της ζητᾷ ὡς λύτρα ἡ Ἐκκλησία! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2013 18:00

Αλλωστε ήταν σαφείς οι αιχμές του κ. Ιερώνυμου στην ομιλία του προς την ιεραρχία: «Επιτέλους, ας αναλογιστούμε τις μεγάλες ευθύνες μας στο θέμα της χρηστής διαχείρισης».

Ο δεύτερος στόχος είναι η λεπτομερής καταγραφή των οικονομικών της Εκκλησίας μέσα στην επόμενη τριετία. «Η θέση μας είναι δεινή» διαπίστωσε ο κ. Ιερώνυμος, έχοντας υπόψη ότι από το 2008 η Εκκλησία δεν λαμβάνει μέρισμα από τις μετοχές της στην Εθνική, ενώ δεν είναι πλέον εύκολες ούτε ιδιαίτερα αποδοτικές οι μισθώσεις των ακινήτων της. Ετσι, η καταγραφή αναμένεται ότι θα επιβεβαιώσει το ελλειμματικό ταμείο, αποτελώντας «όπλο» της Εκκλησίας στο ενδεχόμενο διακοπής της μισθοδοσίας από το Κράτος. Ως ύστατο μέτρο, η Εκκλησία δηλώνει ότι θα ζητήσει επιστροφή των ακινήτων που έχει προσφέρει στο Δημόσιο σε κρίσιμες στιγμές του ελληνικού κράτος, όπως σε ακτήμονες το 1922 και το 1952. Τα 90 αυτά χρόνια η Εκκλησία παραχώρησε στο κράτος το 96% της ακίνητης περιουσίας της.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Γιὰ τὴν τωρινὴ περιουσία της ἐδῶ.

Ἀφοῦ μέχρι τὸ 2012 ...παραχωροῦσε στὸ κράτος τὴν περιουσία της συνεχῶς, ἡ Ἐκκλησία θέλει νὰ πάρῃ 25πλάσια τὴν τωρινὴ περιουσία της.

 
Χριστιανοὶ καὶ Ἰσλάμ τὶς ἴδιες ἠθικὲς ἀξίες PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Κυριακή, 27 Οκτώβριος 2013 15:34
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος συνεχάρη σήμερα τον Πρόεδρο της Κεντρική Πνευματικής Διεύθυνσης Μουσουλμάνων Ρωσίας ανώτατο μουφτή Ταλγκάτ Τατζουντίν για τη 225η επέτειο αυτής της οργάνωσης και εξέφρασε προθυμία για συνεργασία με τις μουσουλμανικές κοινότητες στο έργο της διαφύλαξης στην κοινωνία των ηθικών αξιών.
Διαβάστε ὁλόκληρο τὸ κείμενο ἐδῶ.
Ἀπὸ τὸ πάνω κείμενο φαίνεται τὸ διπλὸ παιγνίδι τῶν Ἐξουσιαστῶν. Θέλουν τοὺς Μουσουλμάνους φτωχούς καὶ  περιθωριοποιημένους γιὰ νὰ παραμένουν φανατικοί, ὥστε νὰ τοὺς ἔχουν σὰν ἀνάχωμα στὴν περαιτέρω κοινωνικὴ φιλελευθεροποίησι τῆς Εὐρώπης καὶ παράλληλα νὰ δημιουργοῦν φαινόμενα διπολισμοῦ, ὥστε νὰ ἔχουμε σύνταξι ἀτόμων ἀδιάφορων θρησκευτικῶς μὲ τὸν Χριστιανισμό.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 493

Τηλέγραφος

Ελληνικό Ημερολόγιο

Λυκο/φωνίες

  • Ώστε ψάχνεις που πήγαν οι έντιμοι πολιτικοί;
    Ψηφοφόρε μου… Σ’ ακούω που μονίμως παραπονούμενος μου βγαίνεις. Δεν υπάρχουν, λες, τίμιοι πολιτικοί. Δεν υπήρξαν ποτέ λες. Δεν είναι κανένας τους. Είναι αλήθεια πως ένα μικρό δίκιο το έχεις. Είναι όμως εξίσου αλήθεια πως αυτό το πρόσεξες τα τελευταία χρόνια. … Continue reading
© 2014 12830.gr: Το portal για την Ελληνική Θρησκεία
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.