processSite Logo

Ρητά

πιστὸν γῆ, ἄπιστον θάλασσα
Πιττακὸς Ὕρρα Λέσβιος

Γρήγορη αναζήτηση

Ρινόκεροι και καμηλοπαρδάλεις ζούσαν στη Δράμα πριν εννέα εκατομμύρια χρόνια PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Αταλάντη   
Σάββατο, 20 Ιούλιος 2013 18:06

Ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ιππάρια και αντιλόπες ζούσαν στην πεδιάδα της Δράμας πριν από εννέα εκατ. χρόνια, όπως αποκαλύπτουν τα απολιθώματα που εντοπίστηκαν στην Πλατανιά του Δήμου Παρανεστίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Από Τα Νέα

 
Ἀντιδημοκρατικοὶ καὶ φιλοτυραννικοὶ εἶναι καὶ οἱ δύο! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Σάββατο, 20 Ιούλιος 2013 15:25

Οἱ μὲν τέρπονται μὲ τὴν γραμμὴ τοῦ πρῶτου ἐδῶ, οἱ δὲ μὲ τὴν δῆθεν ἀγαπησιάρικη, ἀλλὰ σὲ συνδυασμὸ μὲ τὸ ἄρθρο ἐδῶ, τὸ νόημα εἶναι ἄλλο. 

Αντίθετος με την "γραμμή" του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την Κυριακή αργία να μην ξαναπατήσουν στην Εκκλησία, δήλωσε στο Ράδιο Maximum ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

"Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό! Η Εκκλησία δεν είναι το σπίτι του πατέρα μας, για να διώχνουμε όποιον θέλουμε από μέσα. Η Εκκλησία είναι του Χριστού και σ΄αυτήν ανήκουμε όλοι, οι αμαρτωλοί ακόμη και οι αντίθετοι",  (σημ. ἀναρ. )δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως συμπλήρωσε: "Δεν μπορώ να συμφώνησω με μια τέτοια γραμμή!"

Διαβάστε ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ!

 
Ο μητροπολίτης Άνθιμος...ευλογεί τον ΣΥΡΙΖΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Σάββατο, 20 Ιούλιος 2013 14:53

Ὁ ἕνας Μητροπολίτης συμπαθεῖ τὸ ἕνα ἄκρο, ἄλλος τὸ ἄλλο, ἕνας τρίτος καταδικάζει καὶ τὰ δύο...

Για μία ακόμα φορά οι δηλώσεις του μητροπολίτη Άνθιμου προκαλούν έκπληξη. Πόσω μάλλον η εκδήλωση συμπάθειας – για μία ακόμα φορά – προς το ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε άλλωστε ότι ο προκαθήμενος της εκκλησίας της συμπρωτεύουσας, πριν από ένα περίπου μήνα, είχε παραλάβει την κομματική του ταυτότητα ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, εκδηλώνοντας την εναντίωσή του στην πολιτική της κυβέρνησης.

Αυτή τη φορά ο Μητροπολίτης είπε μεταξύ άλλων είπε: “Yπάρχουν θέματα στα οποία συμφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παλμός 96,5” ξεκαθάρισε πως δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με κάποιο κόμμα, αλλά συμφωνεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ότι δεν θέτει ζήτημα μισθοδοσίας των κληρικών.

“Δώστε μας πίσω την περιουσία και θα πληρώνουμε εμείς τη μισθοδοσία”, ανέφερε ο μητροπολίτης.

Διαβάστε περισσότερα...

 
Ιερέας παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες την ώρα της εξομολόγησης PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Τρίτη, 16 Ιούλιος 2013 14:29

Σύμφωνα με τις καταγγελίες,στο ThrakiToday.com τις οποίες κατέθεσαν περισσότεροι από 15 γονείς, ο νεαρός Αρχιμανδρίτης προχώρησε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Αντιδρώντας ακαριαία η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας όσο προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάλεσε σε απολογία τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώπιον ιερά – ανακριτή, ενώ παράλληλα ζήτησε και έλαβε τη νομική στήριξη γνωστού δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που ανέφεραν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.

Διαβάστε περισσότερα...

 
Ἡ θεοκρατία στὴν Ἑλλάδα! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Κυριακή, 14 Ιούλιος 2013 00:06

Ὁ Χριστιανὸς Ἀρχιερέας Πειραιῶς δείχνει πῶς χαλιναγωγοῦνται οἱ πολιτικοὶ τοῦ Ἑλλαδικοῦ Κράτους. 

Σε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον των βουλευτών της «περιφερείας» του επιδίδεται ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου που επιτρέπει μεταξύ των άλλων το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.
Ο μητροπολίτης αναφέρει ότι το εν λόγω νομοθέτημα υποκινείται από το «Εβραϊκό λόμπι» και δεν διστάζει να προειδοποιήσει τους βουλευτές του Πειραιά που θα το ψηφίσουν ότι «παύουν νά ἔχουν ὁποιαδήποτε σχέση μέ τήν Ἱ. Μητρόπολη Πειραιῶς καί θά τούς ἀπαγορευθῆ ὁποιαδήποτε παρουσία τους, ὡς ἀκοινώνητοι πλέον, σέ ὁποιαδήποτε λατρευτική σύναξη τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς»!!!

Διαβάστε ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο!

 
Ἡ Θρησκεία τῶν Ἑλλήνων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Σάββατο, 13 Ιούλιος 2013 12:21

...

Η θρησκεία των Ελλήνων, δηλαδή, είναι όχι γέννημα της υπόθεσης και της φαντασίας, όπως όλες οι άλλες θρησκείες, αλλά είναι η αισθητική αναπαράσταση των φαινομένων της φύσης. Έτσι, οι θεοί των Ελλήνων δεν είναι αόρατες καν μυστικές παρουσίες.

Δεν είναι φαντάσματα του νου, και συμπηγμοί του αγέρα, λόγοι υποθετικοί και επίνοιες όντα του ξυπνητού ύπνου. Αντίθετα, οι θεοί των Ελλήνων είναι εικονισμοί των φυσικών φαινομένων καμωμένοι με ευφυία και ραδινή δεξιοσύνη.

Τους έπλασαν τα φτερουγητά μιας έλλογης φαντασίας, τα ολόκληρα, τα απλά, ατρεμή, και τα ευδαίμονα. Και προπαντός αυτό: οι θεοί των Ελλήνων βεβαιώνουνται αισθητηριακά, αγγίζουνται με τα χέρια, τους αντικρύζουν τα μάτια, υπάρχουν υποστατοί και ένυλοι.

Πηγή...

 
Η εκκλησία σε τιμωρεί αν ο γάμος δεν τελεστεί στην ενορία της νύφης PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2013 13:37

Κι όμως! Σε τιμωρεί διότι χάνει τα χρήματα του κουμπάρου, τα χρήματα των καλεσμένων από τα κεριά και τα παγκάρια. Κι επειδή το φαινόμενο αυτό είναι συχνό, δηλαδή, να παντρεύεται το... ζευγάρι σε άλλη εκκλησία για τους δικούς του λόγους, ο δεσπότης Τρικάλων έδωσε εντολή να ζητάνε οι ιερείς 50€, εφόσον δύναται οικονομικά το ζευγάρι.

...

Ο δεσπότης Τρικάλων έδωσε επίσης εντολή να σταματήσει η ταυτόχρονη τέλεση γάμων και βαφτίσεων διότι ζημιώνεται οικονομικά η εκκλησία. Συνεπώς η εκκλησία μας φροντίζει το δικό της τομάρι και τη δική της οικονομική ευρωστία και δε διστάζει, αντί να προσφέρει πνευματική γαλήνη, να τελεί ψυχολογικό εκβιασμό.

...

Ορισμένοι παπάδες έχουν κάνει τσιφλίκι τους την ενορία και ταλαιπωρούν για εβδομάδες 6 άτομα για να τους συναντήσουν ώστε να υπογράψουν τη δήλωση αγαμίας διότι κοιμούνται το μεσημέρι , διότι είναι διακοπές, διότι στην εκκλησία πηγαίνουν μόνο το απόγευμα διότι ορισμένοι καταντήσατε το χώρο του θεού να λειτουργεί ως εισπρακτικός μηχανισμός με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Άλλα μάλλον λογικό είναι αφού τους δημοσίους υπαλλήλους τους κατηγορούμε πως συμπεριφέρονται σαν να πιάσανε τον παπά από τα ….. σκέψου τον παπά που τα έχει κιόλας!

Πηγή...


 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 489

Τηλέγραφος

Ελληνικό Ημερολόγιο

Λυκο/φωνίες

  • Ώστε ψάχνεις που πήγαν οι έντιμοι πολιτικοί;
    Ψηφοφόρε μου… Σ’ ακούω που μονίμως παραπονούμενος μου βγαίνεις. Δεν υπάρχουν, λες, τίμιοι πολιτικοί. Δεν υπήρξαν ποτέ λες. Δεν είναι κανένας τους. Είναι αλήθεια πως ένα μικρό δίκιο το έχεις. Είναι όμως εξίσου αλήθεια πως αυτό το πρόσεξες τα τελευταία χρόνια. … Continue reading
© 2014 12830.gr: Το portal για την Ελληνική Θρησκεία
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.