processSite Logo

Ρητά

Γυναικὸς ἄρχε.
Πιττακὸς Ὕρρα Λέσβιος

Γρήγορη αναζήτηση

...πιστεύει στο Δωδεκάθεο... PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2013 19:40

Ἐκστομίστηκε σὲ ...σκυλοκαβγὰ ὡς κατηγορία. Βεβαίως τὸ παιδάκι παριστάνει τὸν ὑπερέλληνα καὶ τὸν ὑπερπατριώτη καὶ στὴν Ἑλλάδα Ἕλληνας εἶναι ὅποιος μισεῖ τοὺς πραγματικοὺς Ἔλληνες.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

 
Μητροπολίτης ὠθεῖ σὲ ἀντικοινωνικὴ συμπεριφορά! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2013 19:17

Με αφορμή την ομολογία της πίστεως για την οποία μαρτύρησε η τιμώμενη Αγία της Εκκλησίας ο κ. Κύριλλος κάλεσε τους πιστούς να εφαρμόζουν στην πράξη όσα προβλέπει η πίστη«Να μιλάτε όταν βρίζουν την Εκκλησία, να μην αφήνετε να εξευτελίζουν το έργο της» τόνισε για να συμπληρώσει «Χρόνια τώρα έχουμε ιδεολογικό πόλεμο...» τόνισε ο κ. Κύριλλος συνεχίζοντας «Θέλουν να βγάλουν την Εκκλησία από το δημόσιο στοιχείο και να περάσει σε ιδιωτικό».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Βεβαίως τότε δὲν διχάζονται οἱ Ἕλληνες, ὅταν καλεῖται ἕνα τμῆμα τοῦ λαοῦ νὰ προπηλακίζει τοὺς συμπολῖτές του. Ἡ ἱστορία καὶ ἡ καθημερινότητα γέμει ἀπὸ παραδείγματα τὸ τί προβλέπει ἡ πίστι τους. Θὰ ἔχουμε τὴν κτηνωδία τῶν "πάνελ" σὲ καθημερινὴ βάσι.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2013 22:33
 
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ απειλεί με αφορισμό βουλευτές PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013 15:40

Η Εκκλησία, ως χώρα των μεταποιουμένων αμαρτωλών και ως ιατρείο παθών ψυχών και σωμάτων δεν στηλιτεύει τα ατυχή θύματα του βυθίου δράκοντος τα οποία περιθάλπει δια των ευχών της και των ιερών μυστηρίων της εφ’ όσον μετανοήσουν, αλλά την πολυποίκιλο τραγικότητα της ειδεχθούς αμαρτίας των», αναφέρει στην αρχή της ανακοινώσεώς του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ενώ σε άλλο σημείο της, επισημαίνει:
«Ερωτώμεν, λοιπόν τους τολμητίες Βουλευτές και την Κυβέρνηση: Ποιοί είστε εσείς, οι εκπρόσωποι της νεωτερικότητας, που τολμούν και βάζουν τους εαυτούς των πάνω από τον Θεό και καταργούν το Ευαγγέλιο και την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων; Η δημόσια προβολή της ομοφυλοφιλίας, εκτός του ότι προσβάλλει την δημόσια αιδώ και την θρησκευτική μας συνείδηση, στέλνει προς τους νέους μηνύματα ανώμαλης σεξουαλικής συμπεριφοράς, που αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της οικογένειας και της κοινωνίας με το οξύ δημογραφικό πρόβλημα, αλλά και αιτία ψυχοπαθολογικών διαταραχών στα παιδιά, που θα ανατραφούν από ομοφυλοφιλικά ζεύγη, όπως επιδιώκεται. Η «πρόοδος» της ανθρωπότητος πιστεύετε ότι συντελείται με τα παραπάνω γεγονότα;».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Πολλοὶ διατείνονται πολέμιοι τῆς Ἐκκλησίας ἀλλὰ καὶ καλοὶ Χριστιανοί, ἐπειδὴ ἀκολουθοῦν τὸ Εὐαγγέλιο -ποιὸ ἀπὸ τὰ τέσσερα δὲν μᾶς λένε. Οἱ Χριστιανοὶ τῆς Ἀνατολῆς καὶ Δύσεως ἀκολουθοῦν κάποιους τοὺς ὁποίους ὀνομάζουν Πατέρες καὶ ἀναλύουν τί λένε τὰ ἀλληλοσυγκρουόμενα χωρία. Οἰ Χριστιανοὶ τοῦ Βοῤῥᾶ ἀκολουθοῦν τὸ ἢ τὰ Εὐαγγέλια, ἀλλὰ αὐτὸ δὲν βοήθησε ἰδιαίτερα ἐπειδὴ καὶ αὐτοὶ εἶναι τὸ ἴδιο μεσαιωνικοὶ καὶ φαίνεται ἰδίως στὶς Ἡνωμένες Πολιτεῖες τῆς Ἀμερικῆς. Ἡ ὅποια ἀνεκτικότητα καὶ μετριότητα ὀφείλεται ἀκόμη στὴν κληρονομιὰ τῆς Γαλλικῆς Ἐπαναστάσεως καὶ τοῦ Διαφωτισμοῦ.

Οἱ θέσεις τοῦ συγκεκριμένου Μητροπολίτου εἶναι ἐνδεικτικὲς τὸ πῶς σκέπτονται οἱ Χριστιανοὶ Ἱεράρχες καὶ τί ἀποδέχονται οἱ ταγοὶ τοῦ Ἑλλαδικοῦ Κράτους γιὰ τὶς σχέσεις Ἐκκλησίας καὶ Κράτους καὶ τὸ ὅτι τὸ πραγματικὸ πολίτευμα τῆς Ἑλλάδος εἶναι ἡ Θεοκρατία.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013 15:47
 
Τροπολογία-σκάνδαλο: Άβατο στα ταμεία της Εκκλησίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 20:59

Άβατο στα ταμεία εκκλησιών και μονών επιβάλλει η κυβέρνηση με μια σκανδαλώδη τροπολογία που πέρασε αθόρυβα από τη Βουλή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, τροπολογία με την οποία ο υπουργός και μόνο θα αποφασίζει πλέον για το αν θα γίνονται "έλεγχοι στα εκκλησιαστικά ιδρύματα" εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της "Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων".
Η τροπολογία εξαιρεί την εκκλησία στο σύνολό της από διαχειριστικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίοι στο εξής θα γίνονται μόνο από τον εκάστοτε υπουργό. Έτσι, σταματούν οι όποιοι διαχειριστικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την εκκλησία και τις μονές αφού απαιτείται πλέον κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Οἱ Θεοκράτες κυβερνοῦν καὶ ἀφήνουν τὰ διαδικαστικὰ θέματα στὶς τρεῖς ἐξουσίες.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013 15:16
 
Να βάλει «χέρι» στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων επιχειρεί για άλλη μια φορά η Εκκλησία. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 17:34

Η Ιεράς Σύνοδος απηύθηνε στο υπουργείο Παιδείας αίτημα συμμετοχής εκπροσώπους της στην Επιτροπή Σύνταξης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Να βάλει «χέρι» στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων επιχειρεί για άλλη μια φορά η Εκκλησία.

Όπως αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, την Πέμπτη, θα κατατεθεί αίτημα στο υπουργείο Παιδείας για τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Τις προηγούμενες φορές η Εκκλησία είχε βάλει στο στόχαστρό της, όπως υπενθυμίζουν «ΤΑ ΝΕΑ», όχι μόνο το βιβλίο των Θρησκευτικών αλλά και αυτά της Ιστορίας ή των Νέων Ελληνικών.

Ειδικότερα τον Οκτώβριο του 2010 μερίδα μητροπολιτών που είχαν συμμετάσχει στην Ιεραρχία είχαν εντοπίσει «σημάδια αποχριστιανοποίησης» στα σχολικά βιβλία, τόσο στην Πρωτοβάθµια, όσο και στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση με ορισμένους ιεράρχες να εντοπίζουν αυτό το στοιχείο ως αιτία της ηθικής και πνευματικής κρίσης.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τις προηγούμενες ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε συγχαρεί το υπουργείο Παιδείας επειδή αντιμετώπισε σοβάρα το θέμα των Θρησκευτικών λέγοντας πως «το περιεχόμενό του μαθήματος δεν απώλεσε το θρησκευτικό του χαρακτήρα».

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

 
Αρχαιολογικός χώρος η νησίδα Στρογγυλή PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 17:30

Η νησίδα Στρογγυλή, η οποία βρίσκεται κοντά στο Καστελόριζο, κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος, έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Διάσπαρτες αρχαιότητες

Σημαντικό ρόλο, για την θετική απόφαση του ΚΑΣ, έπαιξαν οι αρχαιότητες που υπάρχουν διάσπαρτες στη μικρή της επιφάνεια, με πιο σημαντικές τα κατάλοιπα ενός οχυρωματικού πύργου της ελληνιστικής εποχής, που έχει επίσης εξωτερικό περίβολο και σύστημα δεξαμενών. Ο ορθογώνιος πύργος - φρυκτωρία ανήκει, όπως και οι πύργοι στο Καστελόριζο και στη νησίδα Ρω, στο σύστημα των οχυρών που είχαν κατασκευάσει οι Ρόδιοι για τον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

 
Εντός ζώνης απόλυτης προστασίας ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 16:58

Το «πράσινο φως» στον καθορισμό ζωνών απόλυτης προστασίας (Ζώνες Α) στον αρχαιολογικό χώρο της Βουλιαγμένης, που οριοθετήθηκε μόλις τον περασμένο μήνα με ΦΕΚ, έδωσε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).
Πρόκειται για περιοχές ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας, όπως ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, καθώς και άλλα μνημεία, κάποια από τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστήρ Παλλάς».
Συγκεκριμένα, την απόλυτη προστασία της πολιτείας αποκτούν - εκτός από τον δωρικό ναό που χτίστηκε τον 6ο αι. π.Χ. σε ιδανική θέση ώστε να είναι ορατός και από τους δύο κόλπους (δυτικό και ανατολικό) - τα παρακείμενα μνημεία του Βωμού της Αρτέμιδος, της αρχαίας δεξαμενής και της Ιερατικής Οικίας, όπου διέμεναν οι ιερείς του περίφημου ιερού. Με Ζώνες Α προστασίας περιβάλλονται, επίσης, οι θέσεις με τα κατάλοιπα των οικισμών της πρωτοελλαδικής και της ελληνιστικής εποχής, που εντοπίστηκαν στο ύψωμα νοτιανατολικά του Λαιμού, καθώς και ο λεγόμενος βορειοδυτικός πύργος, στον λόφο του ορφανοτροφείου.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 494

Τηλέγραφος

Ελληνικό Ημερολόγιο

Λυκο/φωνίες

  • Ώστε ψάχνεις που πήγαν οι έντιμοι πολιτικοί;
    Ψηφοφόρε μου… Σ’ ακούω που μονίμως παραπονούμενος μου βγαίνεις. Δεν υπάρχουν, λες, τίμιοι πολιτικοί. Δεν υπήρξαν ποτέ λες. Δεν είναι κανένας τους. Είναι αλήθεια πως ένα μικρό δίκιο το έχεις. Είναι όμως εξίσου αλήθεια πως αυτό το πρόσεξες τα τελευταία χρόνια. … Continue reading
© 2014 12830.gr: Το portal για την Ελληνική Θρησκεία
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.