processSite Logo

Ρητά

ὅ τι ἂν ἀγαθὸν πράσσηις, θεούς, μὴ σεαυτὸν αἰτιῶ
Βίας Τευταμίδου Πριηνεὺς

Γρήγορη αναζήτηση

Ὀ φαιὸς καὶ ὁ ἐρυθρὸς φασισμὸς μπορεῖ νὰ ἡττήθηκαν, ἀλλὰ χυδαῖοι ὑπάρχουν πάντα! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014 20:30

Τέτοιες τακτικὲς ὁλοκληρωτικῶν καθεστώτων χρησιμοποιοῦν καὶ διάφοροι φανατικοὶ ἢ καὶ ἁπλῶς προβληματικοὶ τοῦ περιγύρου μας. Δυστυχῶς, πολλοὶ παίρνουν μόνοι τους τὴν πρωτοβουλία καὶ δροῦν παρομοίως γιὰ νὰ αἰσθανθοῦν σπουδαῖοι.

https://www.youtube.com/watch?v=_PARDb11CKo

http://ermionh.blogspot.co.uk/2014/11/blog-post_15.html

http://ermionh.blogspot.co.uk/2014/11/zersetzung.html

 
Νέος ασύλητος τάφος στη Βεργίνα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2014 22:48

Νέα, εντυπωσιακά ευρήματα συνεχίζει να φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη από τα σπλάχνα της μακεδονικής γης. Πρόκειται για έναν, ασύλητο, τάφο που βρέθηκε στην Βεργίνα. Στον τάφο, ο οποίος φέρεται να ανήκε σε άνδρα που πέθανε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρέθηκαν αρκετά ταφικά δώρα, που αποτελούν σημαντικά ευρήματα.

Η υπεύθυνη αρχαιολόγος των ανασκαφών, Αγγελική Κοτταρίδη ανήρτησε στο Facebook δύο φωτογραφίες από ένα σκεύος συμποσίου στο οποίο ανακάτευαν τον οίνο με νερό, που βρέθηκε, τονίζοντας τη λεπτομέρεια στη διακόσμηση του αγγείου, που αναδεικνύει το εξαιρετικό επίπεδο της μακεδονικής μεταλλουργίας.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

 
Συμβούλιο για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2014 22:43

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση», δήλωσε ο Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ενόψει του σχετικού επιστημονικού συμβουλίου που θα διοργανωθεί στο νησί των Ιπποτών την άνοιξη του 2015. Το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου, ενός εκ των επτά θαυμάτων της αρχαιότητας θα εξετασθεί κατά τη διάρκεια επιστημονικού συμβουλίου που θα λάβει χώρα στο νησί την άνοιξη του 2015, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. 
«Σκεφτόμαστε πάντα το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού. Πρέπει να το κάνουμε; Σε τι θα χρησιμεύσει; Σε ποιον θα μοιάζει;» ανέφερε ο κ. Χατζηδιάκος.
«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση» τόνισε ο ίδιος.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

 
Νέα ευρήματα της Μυκηναϊκής Εποχής στην Αλικαρνασσό PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2014 22:18

Νέα ευρήματα, που χρονολογούνται στη Μυκηναϊκή Εποχή, αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια ανασκαφών στην Αλικαρνασσό, στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Η διευθύντρια του μουσείου, Εμέλ Οζκάν, δήλωσε στην Hurriyet Daily News ότι ανακαλύφθηκαν 49 αρχαία αντικείμενα και πλέον το μουσείο φιλοξενεί 248 αντικείμενα της Μυκηναϊκής εποχής.

«Οι αμφορείς και τα κτερίσματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές αποδεικνύουν ότι η περιοχή της νεκρόπολης ανήκει στην πρώιμη εποχή του Χαλκού και ότι η εγκατάσταση είναι από τις αρχαιότερες στην περιοχή της δυτικής Ανατολίας» τόνισε η Οζκάν.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2014 22:19
 
Σκελετός βρέθηκε στην Αμφίπολη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2014 00:27

Συνεχίστηκαν οι εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, στον λόφο Καστά και συγκεκριμένα στον τρίτο θάλαμο. Σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους.

-Οι εξωτερικές διαστάσεις του τάφου είναι μήκους 3,23μ., πλάτους 1,56μ. και σωζόμενου ύψους 1 μ. Ωστόσο, βρέθηκαν, κατά την ανασκαφή, ορθοστάτες από την ανωδομή του τάφου, που μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι το ύψος του έφτανε τουλάχιστον στο 1,80μ.

-Εντός του τάφου δημιουργήθηκε μια επιμήκης βάθυνση πλάτους 0,54μ.και μήκους 2,35μ. Πρόκειται για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε  ξύλινο φέρετρο. Βρέθηκαν, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και  γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φερέτρου . Επισημαίνεται ότι το συνολικό ύψος του τρίτου θαλάμου από την κορυφή της θόλου έως τον πυθμένα του τάφου είναι 8,90μ.

-Εντός και  εκτός του τάφου, βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού. Είναι προφανές ότι το ανθρωπολογικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες. Είναι, εξίσου, προφανές ότι θα γίνουν όλες οι έρευνες τις οποίες απαιτεί η σύγχρονη επιστήμη.

Διαβάστε περισσότερα...

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2014 00:27
 
Καὶ μερτικὸ ἀπὸ τὸ ΕΝΦΙΑ τοῦ ἁπλοῦ λαοῦ θέλουν τελικά; PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 21:44

Μητροπολίτης Χαλκίδας: Τα ιδρύματα να ενισχύονται από το Κράτος όχι να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ

«Τα φιλανθρωπικά και κοινωφελή Ιδρύματα πρέπει να ενισχύονται από το Κράτος Πρόνοιας και όχι να επιβαρύνονται με φόρους ενοικίων και ΕΝΦΙΑ» τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο «Αγορείτικο Βήμα» ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

... το "βάρος" αυτής της θεάρεστης δραστηριότητος, όπως και η λειτουργία των Ιδρυμάτων, είναι μεγάλο.
Θεωρώ ότι πρέπει τα φιλανθρωπικά και κοινωφελή Ιδρύματα να ενισχύονται από το Κράτος Πρόνοιας και όχι να επιβαρύνονται με φόρους ενοικίων και ΕΝΦΙΑ, αφού τα όποια έσοδα προκύπτουν από την αξιοποίηση της περιουσίας των διατίθενται για την βελτίωση των όρων διαβιώσεως των τροφίμων τους και μόνον. Όταν, μάλιστα, και κατά την ομολογία του Κράτους, η Ἐκκλησία έχει αναλάβει όλο το προνοιακό έργο.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

Τὰ ἐπιπρόσθετα στὰ τόσα χρήματα ποὺ θέλουν γιὰ τὸ μονοπώλιο τῆς φιλανθρωπίας- ἀπαγορεύεται στοὺς ἄλλους ἠ φιλανθρωπία ποὺ δὲν ἐλέγχεται ἀπὸ τὴν χριστιανικὴ Ἐκκλησία- μόνον ἀπὸ τὰ ἐπιπρόσθετα φορολογικὰ μέτρα μποροῦν νὰ προέλθουν. Ἠ Ἐκκλησία πάντα ἔπαιρνε ἐπιδοτήσεις ἀπὸ τὴν Ε.Ε, τὸ Κράτος, τοὺς ἁπλοὺς πολῖτες σὲ χρῆμα, εἴδη καὶ ἐργασία. Βεβαίως τὸ τί ὁμολογοῦν τὰ μέλη τοῦ ποιμνίου, τὰ ὁποῖα στελεχώνουν τὸ Κράτος δὲν ἔχει ἀξία. (σημ. ἀναρτ.)

 
Η Εκκλησία πετάει στο δρόμο οικογένεια PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014 00:47

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι εδώ και 154 χρόνια το οικόπεδο της ανήκει, ενώ υπάρχουν και τίτλοι ιδιοκτησίας, ωστόσο το 1968, η Εκκλησία και συγκεκριμένα η μονή Πετράκη, διεκδίκησε ως δικό της το οικόπεδο.

Πρωτοδίκως, τρία δικαστήρια δικαίωσαν την οικογένεια, όμως το 1996 ο Άρειος Πάγος τελεσιδίκησε υπέρ της Εκκλησίας, με την υπόθεση να έχει ουσιαστικά τελειώσει, με ξεκάθαρο "νικητή" της διαμάχης αυτής την Εκκλησία.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση, είναι πως η Εκκλησία επέλεξε την σημερινή μέρα, από το πρωί της οποίας ο καιρός δείχνει τις άγριες διαθέσεις του, για να αποστείλει δικαστικούς επιμελητές στην οικογένεια, αφενός για να καταγράψουν τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στα σπίτια και αφετέρου για να υπογράψουν ένα χαρτί, με το οποίο θα τους δινόταν διορία 20 ημερών προκειμένου να αποχωρήσουν.

Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 503

Τηλέγραφος

Ελληνικό Ημερολόγιο

Λυκο/φωνίες

  • Ώστε ψάχνεις που πήγαν οι έντιμοι πολιτικοί;
    Ψηφοφόρε μου… Σ’ ακούω που μονίμως παραπονούμενος μου βγαίνεις. Δεν υπάρχουν, λες, τίμιοι πολιτικοί. Δεν υπήρξαν ποτέ λες. Δεν είναι κανένας τους. Είναι αλήθεια πως ένα μικρό δίκιο το έχεις. Είναι όμως εξίσου αλήθεια πως αυτό το πρόσεξες τα τελευταία χρόνια. … Continue reading
© 2015 12830.gr: Το portal για την Ελληνική Θρησκεία
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.