processSite Logo

Ρητά

Ὁμόνοιαν δίωκε.
Περίανδρος Κυψέλου Κορίνθιος

Γρήγορη αναζήτηση

Ἀλεξ/πόλεως Ἄνθιμος: Ὑποχρεωτικὸς Ἐκκλησιασμὸς γιὰ Ὅλους! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Κυριακή, 07 Ιούλιος 2013 12:38

Πως κρίνετε την επιχειρούμενη κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών από τα σχολεία, καθώς και την κατάργηση της αργίας της Κυριακής;

Παλιομοδίτικες τακτικές μικροκομματικής ιδεολογίας χωρίς πνοή και δυναμική. Αυτές οδήγησαν τη Χώρα μας σ' αυτόν τον διεθνή εξευτελισμό της. Αν στ' αλήθεια η Πολιτεία μας θέλει να ανορθωθεί από τον εδαφισμό της χρειάζεται να κάνει το μάθημα 3ωρο τη βδομάδα σ' όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Και να επιβάλλει υποχρεωτικό εκκλησιασμό του λαού μας! Αυτό θα είναι πνευματική και πολιτιστική άνοδος.

Πηγή...

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 09 Ιούλιος 2013 13:29
 
Ἱερέας ἔπνιξε βρέφος ἕξι ἑβδομάδων, ἑνῷ τὸ βάπτιζε! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2013 14:17

Ένα μωράκι έξι εβδομάδων βρήκε τραγικό θάνατο τη μέρα της βάφτισης του.

Την ώρα της βάφτισης ο Ιερέας δεν του έκλεισε το στόμα, όπως θα έπρεπε να κάνει και το βούτηξε αρκετές φορές με αποτέλεσμα να πνιγεί Ο Πατέρας Valentin τώρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Το περιστατικό συνέβη στην Rascani, μια συνοικία στο βορειοδυτικό τμήμα της Μολδαβίας, της Ανατολικής Ευρώπης.

Το βίντεο της βάφτισης δείχνει το μωρό να αναπνέει δύσκολα την ώρα που το έντυναν και είκοσι λεπτά αργότερα άρχισε να αιμορραγεί από τη μύτη και το στόμα. Το μωράκι πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο καθώς το πήγαιναν στο νοσοκομείο.

»Η νεκροψία έδειξε ότι το παιδί μου έφυγε από πνιγμό», είπε ο πατέρας του άτυχου βρέφους, Dumitru Gaidau.

Πηγή... 

 
Παράτησε το ζευγάρι επειδή ενοχλήθηκε με τη συμπεριφορά καλεσμένων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2013 13:55

Άναυδοι έμειναν αργά το απόγευμα του Σαββάτου δεκάδες Ροδίτες, που ήταν προσκεκλημένοι σε γάμο ζευγαριού, στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν συγγενείς του ζευγαριού, ο ιερέας που τελούσε το μυστήριο, διέκοψε επιτόπου, τους παράτησε κι έφυγε χωρίς να επιστρέψει, επειδή εκνευρίστηκε που φίλοι του γαμπρού στο «Ησαΐα χόρευε» τον χτύπησαν δύο φορές δυνατά στην πλάτη.

«Εδώ δεν είναι ρινγκ», είπε διακόπτοντας το μυστήριο ο ιερέας και με μια κίνηση που ξάφνιασε περισσότερα από 300 άτομα αλλά και το ίδιο το ζευγάρι, έφυγε από την εκκλησία διακόπτοντας το μυστήριο.

Πηγή... 

 
Πλήρης η αναστήλωση του αρχαίου φρουρίου των Αιγοσθένων Πλήρης αποφάνθηκε το Κεντρικό Αρχα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2013 13:41

Μερική ή πλήρης η αναστήλωση του αρχαίου φρουρίου των Αιγοσθένων; Πλήρης αποφάνθηκε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γι΄αυτό το σπουδαίο οχυρωματικό έργο της αρχαιότητας, μεγάλα τμήματα του οποίου υψώνονται ακόμη περήφανα στην περιοχή του Πόρτο Γερμενό. Ο νοτιοανατολικός πύργος του αρχαίου φρουρίου εξάλλου, ο οποίος είναι υπό αναστήλωση δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο μνημείο του 4ου π. Χ. αιώνα αλλά μέρος μιας από τις αρχαιότερες ολόλιθες οχυρώσεις στην Ελλάδα.

...

Η στρατηγική θέση των Αιγοσθένων στην αρχαιότητα, παραμεθόρια για την ακρίβεια, που άλλοτε ανήκε στους Μεγαρείς και τους Αθηναίους και για σύντομο διάστημα στους Βοιωτούς ήταν η αιτία κατασκευής αυτού του μεγάλου αμυντικού έργου στην πλαγιά του Κιθαιρώνα. Η χρήση του μάλιστα επεκτάθηκε και στη Βυζαντινή εποχή καθώς η εξαιρετική κατασκευή του παρείχε πάντα ασφάλεια.

Πηγή... 

 
Λίφτινγκ στον αρχαίο ναΐσκο του Αγάθωνα στον Κεραμεικό PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2013 13:35

Σήμερα είναι κενός αλλά στην αρχαιότητα ο ναΐσκος του Αγάθωνα στον Κεραμεικό διέθετε γραπτό διάκοσμο, από τον οποίο όμως μόνον ίχνη διασώθηκαν κι αυτά, μερικά μόλις χρόνια από την αποκάλυψή τους εξαφανίσθηκαν, λόγω της έκθεσής τους στις καιρικές συνθήκες. 

...

Να σημειωθεί ότι ο ταφικός περίβολος των Ηρακλειωτών, όπως λέγεται, δηλαδή μιας οικογένειας από την Ηράκλεια του Ευξείνου Πόντου, όπου είναι θαμμένοι οι αδελφοί Αγάθων και Σωσικράτης συγκροτείται από τρία μνημεία. Την μεσαία ψηλή στήλη που ανήκει στους δύο αδελφούς, τον οικίσκο που βρίσκεται αριστερά της (από την πλευρά του θεατή) και ανήκει στην σύζυγο του Σωσικράτη με το όνομα Κοράλλιον και τον οικίσκο του Αγάθωνα (στα δεξιά). Μάλιστα η στήλη του Αγάθωνα και του Σωσικράτη ήταν το πρώτο μνημείο που ανακαλύφθηκε τυχαία την άνοιξη του 1863 και ήταν η αφορμή της έναρξης εντατικών ανασκαφών στον Κεραμεικό. Η χρονολόγηση του περιβόλου ανάγεται στα μέσα του 4ου π. Χ. αιώνα. Το σύνολο βρίσκεται στη δυτική περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού και είναι φιλοτεχνημένο σε μάρμαρο Υμηττού.

Πηγή... 

 
Ἀποκαλύφθηκε ἡ πέμπτη φάλαγγα τοῦ Μοσκόβου καὶ τοῦ Σχολαρίου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Σάββατο, 22 Ιούνιος 2013 15:26

Ἔνα τυχαῖο γεγονός ἔδειξε γιὰ ἄλλη μία φορὰ τὸ πρόσωπο τοῦ κτήνους. Πολιτικὸς κόμματος ἐπέλεξε διπλὸ ὄνομα γιὰ τὸ τέκνο του καὶ δὲν προεκάλεσε δυσφορία στοὺς λαφυραγωγοῦντες τὸ ὄνομα Ἑλλὰς καὶ Ἕλληνες τὸ ξένο σκέλος, ἀλλὰ τὸ ἑλληνικό. Ἡ μερίδα τῶν Ἐλληνοχριστιανῶν μέσῳ τοῦ διαδικτύου κατηγόρησε ἕτερο μέλος τοῦ ζεύγους γιὰ δωδεκαθεϊσμὸ κρυπτόμενο πίσω ἀπὸ μία φαινομενικὴ μόνον ἀθεΐα, σαφῶς ἀξιολογοῦσα τὴν Ἑλληνικὴ Θρησκεία ὡς κακούργημα μεγαλύτερο τῆς Ἀθεΐας. Ξεχύθηκαν οἱ συκοφάντες σχολιογράφοι καὶ δὲν ἄφησαν ἄρθρο ἀναφερόμενο, ὅπου νὰ μὴν ἔχυσαν τὸ δηλητήριό τους. Ἡ αἰτία τοῦ μίσους εἶναι ὅτι ἡ ὀνοματοδοσία δὲν γίνεται μὲ χριστιανικὴ τελετὴ σὲ συνδυασμὸ μὲ τὸ ἑλληνικὸ ὄνομα. Οἱ χριστιανικῶς ὀνοματοδοτημένοι ἑλληνικὰ ὀνόματα φέροντες δὲν ἔχουν τὸ ὄνομα τοῦ ἀντιστοίχου Ἕλληνος, ἀλλὰ κατὰ τοὺς Χριστιανοὺς κάποιου ἀγνώστου μαρτυρήσαντα τὴν χριστιανική του πίστι μ'αὐτὸ τὸ ὄνομα. Γιὰ κάθε ὄνομα τὸ ὁποίο ἀναφέρεται ἔστω καὶ μία φορὰ στὴν μακραίωνη ἱστορία τῆς Ἑλλάδος, ὑπάρχει κατὰ τοὺς Χριστιανοὺς ἕνας τοὐλάχιστον μ'αὐτὸ τὸ ὄνομα μάρτυρας τῆς πίστεώς τους. Ἀναλογικῶς ὅσο δημοφιλέστερο ἕνα ὄνομα ἐκείνη τὴν ἐποχή, τόσοι περισσότεροι καὶ οἱ ἀντίστοιχοι μάρτυρες. Γιὰ αὐτὸ καὶ διογκώνεται συνεχῶς ὁ ἀριθμὸς τῶν μαρτύρων καὶ τὸν ἔχουν φτάσει στὸ ἐξωπραγματικὸ ποσὸν τῶν δεκαπέντε ἐκατομμυρίων μὲ τάσεις πρὸς τὰ πάνω, γιὰ νὰ ἰσχύῃ ἠ στατιστικὴ καὶ νὰ ἰσχύουν καὶ οἱ ἀναλογίες. Κανένας χριστιανὸς δὲν φέρει τὸ ὄνομα τοῦ Ἀλεξάνδρου, τοῦ Λεωνίδου, τοῦ Σωκράτους, τοῦ Ἀριστοτέλους, τοῦ Ὀδυσσέως, τοῦ Ἀχιλλέως, ἀλλὰ κάποιων ἀγνώστων, οἱ ὀποῖοι δὲν ἄφησαν κανένα ἴχνος πιστοποιοῦν τὴν ὕπαρξί τους. Ἀντιθέτως οἱ Ἐθνικοὶ δὲν συμπεραίνουν ὅτι ἀντιστοίχως κάποιοι κρυπτοεθνικοὶ βρῆκαν τραγικὸ θάνατο ἀπὸ Βυζαντινούς, Λατίνους καὶ Φράγκους, ἐπειδὴ διετηροῦσαν ἢ προσεχώρησαν στὴν παραδοσιακὴ θρησκεία τους, ὁπότε κάποιος φέρων ξένο χριστιανικὸ ὄνομα τιμᾷ τὸν καθολικὸ ἢ προτεστάντη χριστιανὸ ἀνεξαρτήτως τῆς τελετῆς ὀνοματοδοσίας του. Κανεὶς δὲν κατηγόρησε τὸ ζεῦγος γιὰ κρυπτοκαθολικισμὸ ἢ κρυπτροτεσταντισμό, ἀλλὰ γιὰ κρυπτοδωδεκαθεϊσμό.

 
Χτίζουν ανενόχλητοι στον αρχαιολογικό χώρο της Ρήνειας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ἀριστοκλῆς   
Σάββατο, 08 Ιούνιος 2013 20:37

Την Ελλάδα της παρανομίας, της διαφθοράς, του ανύπαρκτου ελέγχου κατέγραψε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ALPHA στη Ρήνεια, το νησί δίπλα στην Δήλο, ίδιας αρχαιολογικής αξίας με το ιερό νησί. Σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι ένας αρχαιολογικός χώρος μη επισκέψιμος, για κάποιους Μυκονιάτες όμως είναι το ιδιωτικό τους νησί με τις παραθεριστικές τους κατοικίες. Ο ALPHA όχι μόνο επισκέφτηκε το νησί, αλλά διανυκτέρευσε σε αυτό καταγράφοντας εικόνες που σοκάρουν. Περισσότερα από 60 παράνομα σπίτια με παράνομες επεκτάσεις παλαιών κελιών έχουν χτιστή πάνω στον αρχαιολογικό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα...

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 08 Ιούνιος 2013 20:40
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 488

Τηλέγραφος

Ελληνικό Ημερολόγιο

Λυκο/φωνίες

© 2014 12830.gr: Το portal για την Ελληνική Θρησκεία
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.